Ik gebruik alleen natuurlijke producten. Omdat dat fijn is om mee te werken maar ook om allergische reacties te voorkomen. Mijn voorkeur gaat uit naar rijstolie als basis olie en combineer deze met etherische oliën indien de cliënt dit wenst.

 

Rijstolie voor de huid wordt in Zuidoost Azië al honderden jaren toegepast. Vrouwen in deze landen wrijven rijstolie op hun gezicht en huid om deze glad en gezond te houden. 

 

De olie heeft als eigenschap dat het de productie van collageen te stimuleren en op een natuurlijke manier de huidskleur in evenwicht te houden. 

 

Verder bevat het proanthrocyanidin die de elasticiteit van de huid beschermt en op peil houdt. De grote hoeveelheden vitamine E houden de huid glad en mooi en zorgt voor de genezing van roodheid, ruwe plekjes en littekens. De olie fungeert ook als zonnebrand middel omdat het de straling van de zon blokkeert.

 

Rijstolie als Massageolie              

 Rijstolie is een prima massageolie omdat deze prachtige olie zeer gemakkelijk wordt geabsorbeerd in de huid. Dit omdat de moleculen van de olie kleiner zijn dan alle andere oliën en daardoor zeer snel door de huid opgenomen wordt. 

 

Rijstolie is zeer zacht en daardoor geschikt voor elk huidtype. De olie brengt vooral verlichting voor mensen die leiden aan psoriasis of eczeem. Verder is het een heerlijke moisturizer want het maakt de huid glad zonder vettig aan te voelen.